Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕκδηλώσειςΤην Παρασκευή η «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Την Παρασκευή η «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

22 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στο Κεφαλόβρυσο

Με ευχές για υγεία και καλή σοδιά, με  χαμογέλα, τραγούδια, χορούς και πάγκους γεμάτους με εδέσματα ελιάς ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά την μεγάλη «Γιορτή Ελιάς» στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, μια γιορτή που έχει γίνει θεσμός και έχει αγκαλιαστεί απ΄όλους.

Σκοπός αυτού του θεσμού είναι να στηριχθεί το ευλογημένο δέντρο της ελιάς,  να τιμηθούν  οι άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής  αλλά και να προβληθούν οι διατροφικές αξίες της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.

Το ευλογημένο δέντρο της ελιάς που εδώ και αιώνες ευδοκιμεί και καλλιεργείται στον τόπο μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την θρησκεία και την παράδοση του έθνους μας και κατέχει σημαντικό ρόλο στη διαβίωση και την οικονομική πρόοδο των κατοίκων του Δήμου Μεσολογγίου οι οποίοι με αυτή την μεγάλη γιορτή τιμούν την αξία και την σημασία του «πράσινου χρυσού» αλλά και με περίσσεια αγάπη επιχειρούν να μυήσουν τους νεότερους αλλά και  τους επισκέπτες στην ασυναγώνιστη ποιότητα και τις γεύσεις των προϊόντων μας.

Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο  κλάδος της ελιάς, διαχρονικά συντηρεί πολλές θέσεις εργασίας και επηρεάζει εκατοντάδες οικογένειες στη περιοχή μας. Για κάποιους η παραγωγή και η εμπορία της ελιάς συνιστά τη κύρια πηγή εισοδήματος, για άλλους μια υπολογίσιμη ενίσχυση στο εισόδημα του νοικοκυριού, για όλους σίγουρα η ελιά και τα παράγωγα της αποτελούν μια σταθερή και αξιόπιστη επιλογή που «έβαλε πλάτη» σε δύσκολες συγκυρίες για την εθνική και τοπική οικονομία.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ