Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑγροτικάΤο ΕΠΑΜ Αγρινίου για καταγγελίες κτηνοτρόφων σχετικά με μείωση της τιμής...

Το ΕΠΑΜ Αγρινίου για καταγγελίες κτηνοτρόφων σχετικά με μείωση της τιμής γάλακτος

Σε ανακοίνωση για τους κτηνοτρόφους το ΕΠΑΜ Αγρινίου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με καταγγελίες κτηνοτρόφων οι εταιρίες γάλακτος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας κατέβασαν την τιμή του γάλακτος κατά 0,04  λεπτά ανά λίτρο.

Δεν θα έπρεπε να έχει προκαλέσει καμία έκπληξη στους φίλους μας κτηνοτρόφους αυτή η κίνηση. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι και για άλλες τέτοιες κινήσεις από τις εταιρίες. Μάλιστα οι κτηνοτρόφοι μας καλούν την «Πολιτεία» όπως λένε να παρέμβει να καθορίσει κατώτατη τιμή.

Εδώ θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε τι καθορίζει ο ν. 4336/14-8-2015 τον οποίο σημειωτέο ψήφισαν όλα τα κόμματα του μνημονιακού-κατοχικού  τόξου:

«Για την επιτυχία απαιτείται ο ενστερνισμός του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές. Επομένως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα ενδέχεται να κριθούν κατάλληλα για το σκοπό αυτόν, καθώς οι περιστάσεις μεταβάλλονται. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».

RELATED ARTICLES

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ