Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπίκαιραΤους μακαριστούς εκδότες των εφημερίδων του Αγρινίου τίμησαν οι ιδιοκτήτες Τοπικών Εφημερίδων

Τους μακαριστούς εκδότες των εφημερίδων του Αγρινίου τίμησαν οι ιδιοκτήτες Τοπικών Εφημερίδων

Τους μακαριστούς εκδότες των εφημερίδων της πόλεως του Αγρινίου τίμησαν με μια συγκινητική εκδήλωση, την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, οι Ιδιοκτήτες των Τοπικών Εφημερίδων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου.

Nα επισημανθεί ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εβδομαδιαίες εφημερίδες Μαχητής (Ν. Κανής) και Παλμός Αιτωλοακαρνανίας (Θ.Σβέρκας) ενώ συνδιοργανωτής ήταν και ο τέως Πράκτορας Εφημερίδων κ. Βλάσης Αλμπάνης.

Οι απελθόντες εκδότες – δημοσιογράφοι που τιμήθηκαν είναι :

 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
 •  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 •  ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΝΤΑΣ
 • ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΗΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΑΠΙΚΟΣ
 • ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΜΠΑΝΗΣ
 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ
 • ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ (τ. Πράκτορας Εφημερίδων)

Δαμασκηνός: “Όλοι οι τιμώμενοι σήμερα υπηρέτησαν την ειδησεογραφία και κατέθεσαν το μεράκι τους και την αγάπη τους”

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους διοργανωτές της όμορφης αυτής εκδήλωσης μνήμης και τιμής «σε όσους προηγήθηκαν και διηκόνησαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια το αγαθό που ο κάθε  άνθρωπος επιθυμεί να απολαμβάνει, την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση γύρω από τα σημαντικά θέματα που συνθέτουν την καθημερινότητα ενός τόπου».

«Όλοι ανεξαιρέτως όσοι τιμώνται σήμερα, υπήρξαν κορυφαίοι εκδότες στην περιοχή μας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που η μεταφορά των ειδήσεων ήταν αποκλειστικό προνόμιο μόνο του έντυπου τύπου, αφού απουσίαζε κάθε άλλου είδους ενημέρωση από όσα έχουμε στις μέρες μας και μεταφέρουν τις ειδήσεις κυριολεκτικά σε κλάσματα δευτερολέπτων, όχι μονάχα στο εύρος μία τοπικής κοινωνίας, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη» ανέφερε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και κατέληξε λέγοντας: «Όλοι οι τιμώμενοι σήμερα υπηρέτησαν την ειδησεογραφία και κατέθεσαν το μεράκι τους και την αγάπη τους.

Μέσα από την εκδοτική προσπάθειά τους ουσιαστικά έχουν αποτυπώσει την ιστορία αυτού του τόπου, η οποία είναι απαραίτητο κάποια στιγμή να έρθει και πάλι στο φως της δημοσιότητας, διότι όλες αυτές οι εφημερίδες κατέγραψαν τα σημαντικότερα γεγονότα της περιοχής μας».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε επίσης όλους ανεξαιρέτως τους δημοσιογράφους και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημερώσεως της Αιτωλοακαρνανίας για την προσφορά τους στην καθημερινή, πληρέστατη έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Στην εκδήλωση

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής, εκδότες εφημερίδων του Αγρινίου, πρόεδροι & εκπρόσωποι ενώσεων ιδιοκτητών Περιφερειακών ημερησίων και εβδομαδιαίων εφημερίδων, συγγενείς και φίλοι των τιμωμένων και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων το παρών έδωσε ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλός καθώς και η κα. Αλίκη Οικονόμου, δημοσιογράφος και εκδότρια της ημερήσιας εφημερίδας “Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας” καθώς και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης (ΕΙΗΕΕ).

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχε και ο κ. Παναγιώτης Γιαλένιος από την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου ενώ τον  Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) εκπροσώπησε η κα Νάντια Σαμαρά, εκδότρια της ημερήσιας εφημερίδας “Συνείδηση”.

Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλός: O Περιφερειακός τύπος αντέχει

O πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων κ. Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλός ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τους διοργανωτές  και μεταξύ άλλων ανέφερε “Το μήνυμα που φεύγει σήμερα από αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση εδώ στο Αγρίνιο είναι ότι ο Περιφερειακός τύπος αντέχει και το σοβαρότερο από όλα ότι μέσα από την ανάλυση, την κριτική σκέψη και την παρουσίαση της ορθότητας της είδησης  ο Περιφερειακός τύπος κατευθύνει και κατοχυρώνει στην ουσία τα ηλεκτρονικά μέσα, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Δεν θα μπορούσαν όλα αυτά τα μέσα να σταθούν αν δεν υπήρχε η εφημερίδα που είναι η μήτρα που τα γεννάει όλα”.

 

# ΝΕΑ

 • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

# ΝΕΑ

 • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ