Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕλλάδαΕλληνική Λογοτεχνία: «Όσα ορίζει η ζωή» από την Ηλιάνα Βολονάκη

Ελληνική Λογοτεχνία: «Όσα ορίζει η ζωή» από την Ηλιάνα Βολονάκη

Η Αμαρυλλίδα, η Φρύνη, η Μυριέλλα και η Αέλια. Συνομήλικες, με τις δικές τους ιστορίες, δήλωναν πως πέρα από την εξωτερική καλοτυχία, αναζητούσαν τα συμπλέγματά τους με τη ψυχή.

Ένιωθαν μέσα τους κενές. Καθώς, επίσης, αγωνία και απόγνωση για το μέλλον.

Ήλπιζαν ο χρόνος να θάψει τις παλιές ιστορίες, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, η κατάσταση χειροτέρευε. Ρίζωσε μέσα τους και έγινε συνήθεια.

Τι ρόλο, να έπαιξε, άραγε, το Γιοχάνεσμπουργκ, στις ζωές τους και πώς βοήθησε η Αιθιοπία.

Τόσες μπλεγμένες ιστορίες, με ένα κοινό σκοπό!

Απόσπασμα:

Φανταστείτε την ψυχή όπως το ανθρώπινο σώμα. Το σώμα μας διαθέτει τις πέντε αισθήσεις για να αντιλαμβάνεται το υλικό περιβάλλον. Αν κάποιες, από αυτές, δεν υπάρχουν, τότε το σώμα πονάει.

Κατά αντιστοιχία, η ψυχή, έχει αισθήσεις, για να αντιλαμβάνεται, τον άυλο κόσμο. Αισθήσεις, όπως είναι η λογική και το συναίσθημα. Αν κάποια, από τις δύο σταματήσει, να υφαίνει τον ιστό της, η ψυχή πεθαίνει. Η ζωή, είναι στιγμές. Στιγμές που διαδέχονται η μία την άλλη. Στιγμές που σκηνοθετούνται και οργανώνονται.

Η Αμαρυλλίδα, η Φρύνη, η Μυριέλλα, η Αέλια… Συνομήλικες, με τις δικές τους ιστορίες- σημάδια, δήλωναν πώς πέρα από την εξωτερική καλοτυχία- που συνεχώς προσποιούνταν πως είχαν τα τελευταία χρόνια-, αναζητούσαν τα συμπλέγματά τους με τη ψυχή. Ένιωθαν μέσα τους κενές… Στιγμή δεν ησύχαζαν τα εσωτερικά κενά τους. Μοναχικότητα, τα αποκαλούσαν. Καθώς, επίσης, αγωνία και απόγνωση για το μέλλον. Δεν ήξεραν τι να κάνουν για να το αντιμετωπίσουν… Ήλπιζαν ο χρόνος να θάψει τις παλιές- πονεμένες- άδικες- ιστορίες τους- κειμήλια- κλουβιά, αλλά όσο περνούσε ο χρόνος, η κατάσταση χειροτέρευε. Ρίζωσε μέσα τους και έγινε συνήθεια.

Τι ρόλο, να έπαιξε, άραγε, το Γιοχάνεσμπουργκ, στις ζωές τους και πώς βοήθησε η Αιθιοπία… Τόσες μπλεγμένες ιστορίες, με ένα κοινό σκοπό!

Βιογραφικό συγγραφέως:

  • Η Ηλιάνα Βολονάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μετακόμισε στο Μεσολόγγι σε ηλικία 25 χρόνων. Σπούδασε στέλεχος τραπεζικών εργασιών και οργάνωση γραφείου, χωρίς όμως να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα επαγγέλματα. Εργάστηκε σε παιδικό σταθμό και ως ραδιοφωνική παραγωγός, την κέρδισε όμως η αρθρογραφία και η λογοτεχνία.
  • Είναι βραβευμένη συγγραφέας, μάλιστα το βιβλίο της: λευκά περιστέρια ήταν υποψήφιο για βραβείο αναγνωστών και έγινε ντοκιμαντέρ.
  • Είναι μέλος της εθνικής εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών Κύπρου, παραμύθι της κυκλοφορεί σε ημερολόγιο του περιοδικού Κέφαλος.
  • Είναι πάντα δίπλα στις γυναίκες, πιστεύοντας ότι έχουν ίσα δικαιώματα, λέγοντας: Είσαι Γυναίκα- Είσαι Δύναμη και στα άτομα με αναιμία και νόσο του Addison.
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ