Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΥποβλήθηκαν συνολικά 58 προτάσεις στο Leader της Τριχωνίδα ΑΕ

Υποβλήθηκαν συνολικά 58 προτάσεις στο Leader της Τριχωνίδα ΑΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή η διαδικασία υποβολής προτάσεων στην 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER (παρεμβάσεις Ιδιωτικού χαρακτήρα) της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. στο πλαίσιο του Μέτρου 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

  • Η Πρόσκληση, με δυνητικούς δικαιούχους κυρίως Μικρές και Πολύ μικρές επιχειρήσεις είχε συνολικό αρχικό εγκεκριμένο ποσό Δ.Δ. 3.160.000 €.
  • Υπεβλήθησαν συνολικά 58 προτάσεις (αιτήσεις στήριξης) ύψους προϋπολογισμού 20.307.755 € με 10.880.685 € αιτούμενη δημόσια δαπάνη, υπερκαλύπτοντας κατά 344 % το αρχικά διατιθέμενο ποσό.

Ειδικότερα, έντονο ήταν το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στις δράσεις της μεταποίησης-τυποποίησης των αγροτικών προϊόντων αλλά και στις δράσεις του τουρισμού, επιβεβαιώνωντας τον σχεδιασμό της εταιρείας που είχε προηγηθεί τόσο στην φάση της διαβούλευσης όσο και στην φάση της δημοσιοποίησης της πρόσκλησης.

Παράλληλα, η επιτυχία της πρόσκλησης δικαιώνει την αναπτυξιακή δυναμική που παρουσιάζει ο ιδιωτικός τομέας στην περιοχή.

Άμεσα ξεκινά η αξιολόγηση των προτάσεων

Με τα δεδομένα αυτά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Τριχωνίδα Α.Ε. και της Ε.Δ.Π LEADER δήλωσε ότι η θετική ανταπόκριση στην Πρόσκληση για επενδύσεις, σηματοδοτεί την βούληση για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τόνωση της τοπικής οικονομίας.

«Μετά την έγκυρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της επιλογής των ιδιωτικών προτάσεων, δεσμευόμαστε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πετύχουμε επιπλέον χρηματοδότηση τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσο και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων επενδυτών», δ’ηλωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Τριχωνίδα Α.Ε. Χάρης Καφρίτσας, μετά και την υποβολή των φυσικών φακέλων που θα ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 22/11, ο στελεχιακός μηχανισμός της εταιρείας θα προβεί άμεσα στις διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ