Από τις 20 Αυγούστου έως και τις 23 Αυγούστου 2020
20 Αυγούστου 2020 – Σινεμά ο Παράδεισος (Cinema Paradiso)
Στη μεταπολεμική Ιταλία, σε ένα χωριό της Σικελίας, ένα αγόρι ξημεροβραδιάζεται στο σινεμά, όπου μαθαίνει τη μαγεία του κινηματογράφου δίπλα στον μηχανικό προβολής.
Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Τορνατόρε
με τους: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι
21 Αυγούστου 2020 -Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου
(Cet Obscur Objet du Desir)
Ένας πλούσιος, ηλικιωμένος αστός διηγείται στους συνταξιδιώτες ενός τρένου την ιστορία της ερωτικής του εμμονής με μια όμορφη νεαρή γυναίκα.
Σκηνοθεσία : Λουίς Μπουνιουέλ
με τους: Φερνάντο Ρέι, Καρόλ Μπουκέ, Άντζελα Μολίνα, Ζιλιέν Μπερτό
22 Αυγούστου 2020 – Η Έκλειψη (L’Eclisse)
Η Βιτόρια χωρίζει με τον μεγαλύτερό της σε ηλικία Ρικάρντο, περιπλανιέται στις αίθουσες του ρωμαϊκού χρηματιστηρίου όπου η μητέρα της χάνει ένα τεράστιο ποσό και έχει μια εφήμερη, χωρίς πάθος σχέση με ένα νεαρόχρηματιστή.
Σκηνοθεσία :Μικελάντζελο Αντονιόνι
με τους: Μόνικα Βίτι, Αλέν ντελόν, Φράνσισκο Ραμπάλ, Λίλα Μπρινιόνε
23 Αυγούστου 2020 -Η Δίκη (Le Procès / The Trial)
Η κοινότοπη ζωή ενός τραπεζικού υπαλλήλου ανατρέπεται όταν δύο άγνωστοι άντρες έρχονται σπίτι του για να τον συλλάβουν χωρίς σαφή κατηγορία και να τον οδηγήσουν στον ανακριτή, παρότι ο ίδιος δεν έχει κάνει καμιά παράνομη πράξη.
Σκηνοθεσία:Όρσον Γουέλς
με τους: Άντονι Πέρκινς, Ζαν Μορό, Όρσον Γουέλς, Ακιμ Ταμίροφ, Ρόμι Σνάιντερ
[info]
- Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
- ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 9.30 μ.μ
- Γενική είσοδος: 3 ευρώ