Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές Ειδήσεις«Αγρίνιο χωρίς πλαστικά απορρίμματα»: Ξεκίνησε η εθελοντική δράση καθαρισμού

«Αγρίνιο χωρίς πλαστικά απορρίμματα»: Ξεκίνησε η εθελοντική δράση καθαρισμού

Από το Παπαστράτειο Πάρκο Αγρινίου ξεκίνησε η εθελοντική πρωτοβουλία της Ακτίνας Εθελοντισμού και των εργαζόμενων  στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου με στόχο το «Αγρίνιο χωρίς πλαστικά απορρίμματα».

Εθελοντές και εργαζόμενοι  του Δήμου Αγρινίου ένωσαν τις δυνάμεις τους και απομάκρυναν από τους χώρους του Πάρκου πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, καλαμάκια, αποτσίγαρα και αντικείμενα μια χρήσης.

Στο χώρο βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές και εργαζόμενους  για τη συμμετοχή στην δράση : «Τα πλαστικά απορρίμματα έχουν θέση μόνο στους κάδους και όχι στο δρόμο και τα πάρκα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία».

Η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού Δήμητρα Αβράμπου ανέφερε σχετικά : «Όλοι μαζί γινόμαστε ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Είμαι σίγουρη ότι και στις επόμενες δράσεις θα υπάρξει ανταπόκριση και οι συμπολίτες μας θα αντιληφθούν την ανάγκη συμμετοχής. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και τα μέλη της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ για τη συμμετοχή  στην προσπάθεια μας».

Oι δράσεις θα συνεχιστούν με καθαρισμό του Μνημείου πεσόντων στα Καλύβια   στις 22/07/2020 στις  18.00 μ.μ.,  με καθαρισμό του  Δασυλλίου  του Αγ. Χριστοφόρου στις 29/07/2020  και ώρα 10:00π.μ. και καθαρισμό του  Αγ. Ιωάννη Ρηγανά την Τετάρτη  19/8/2020 και ώρα 9:00 π.μ.

Όσοι  ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις καθαρισμού του Δήμου Αγρινίου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην  Ακτίνα εθελοντισμού 26413-60688 & στο e-mail. aktinaethelontismou@agrinio.gr.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ