Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΦωτορεπορτάζΑγρίνιο: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες του Σκοπευτικού...

Αγρίνιο: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες του Σκοπευτικού Ομίλου Αιτωλοακαρνανίας

Απόλυτα επιτυχημένη και ιδιαίτερα χρήσιμη υπήρξε η εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες που οργάνωσε στο Αγρίνιο ο  Σκοπευτικός Όμιλος Αιτωλοακαρνανίας «Σκοπευτής».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα του Κινηματογράφου Ετουάλ το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2019.

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για κρίσιμα ζητήματα από τους  πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου και του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Αγρινίου.

Ειδικότερα, η ημερίδα αποτέλεσε πρωτοβουλία του Σκοπευτικού Ομίλου Αιτωλοακαρνανίας «Σκοπευτής» ο οποίος πέραν της αθλητικής του δράσης επιδεικνύει σημαντικό κοινωνικό έργο.

Οι εκπαιδευτές των δύο φορέων παρουσίασαν τα θέματα τους

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τα στελέχη της  ΕΟΕΔ Μεσολογγίου παρουσίασαν τα ακόλουθα θέματα: πνιγμονή, αιμορραγίες, κατάγματα, λιποθυμία, επιληψία, θέση ανάνηψης, εγκαύματα, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Από την πλευρά τους τα μέλη του  ΑΣΕΕΔ ενημέρωσαν το κοινό για ζητήματα που αφορούν  βαλλιστικά τραύματα, απομάκρυνση τραυματιών από ζώνες υψηλού κινδύνου-ζώνες πυρός, έλεγχος ακατάσχετων αιμορραγιών-ακρωτηριασμοί, ατομικό φαρμακείο.

Οι εκπαιδευτές των δύο φορέων παρουσίασαν τα θέματα τους με διεξοδικό και άκρως κατατοπιστικό τρόπο ενώ το κοινό συμμετείχε ουσιαστικά μέσω ερωτήσεων αλλά και παίρνοντας μέρος στο πρακτικό κομμάτι.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις εξαίροντας την πρωτοβουλία του Σκοπευτικού Ομίλου.

Αναλυτικές αναφορές έγιναν τόσο στο ιστορικό του Σκοπευτικού Ομίλου όσο και στο πλούσιο έργο που επιτελούν η Εθελοντική Ομάδα  Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου και ο Ανεξάρτητος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Αγρινίου.

«Ευχαριστούμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της ημερίδας και ιδιαίτερα τον κύριο Κωνσταντίνο Βοσκόπουλο ο οποίος παραχώρησε την αίθουσα του σινεμά ΕΤΟΥΑΛ δωρεάν για ελεύθερη είσοδο στο κοινό» αναφέρει η ανακοίνωση του Σκοπευτικού Ομίλου Αιτωλοακαρνανίας.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ