Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕπίκαιραΑγρίνιο: Θετική έκβαση στην αίτηση θεραπείας για κατεδάφιση των καπναποθηκών Ηλιού

Αγρίνιο: Θετική έκβαση στην αίτηση θεραπείας για κατεδάφιση των καπναποθηκών Ηλιού

Την ικανοποίηση του για τη θετική  έκβαση της αίτησης θεραπείας προς το Υπουργείο Πολιτισμού,  σχετικά με την κατεδάφιση των καπναποθηκών Ηλιού,  εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Δήμαρχος  Αγρινίου με επιστολή προς την Γενική Διεύθυνση  Αναστήλωσης  Μουσείων και Τεχνικών Έργων άσκησε αίτηση θεραπείας «έτσι ώστε να επιτραπεί η πλήρης καθαίρεση του κτιρίου καπναποθηκών Ηλιού, επί της οδού Μεσολογγίου 17, με τη χρήση κάθε πρόσφορου μέσου».

Όπως έγινε σαφές στην αίτηση  θεραπείας «το συγκεκριμένο μνημείο – κτίριο – ερείπιο βρίσκεται σε κεντρικότατη οδική αρτηρία της πόλης ενώ ελλοχεύει διαρκώς κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά:

 «Η απόφαση αποτελεί δικαίωση για τον Δήμο Αγρινίου.  Η βούληση του  Δημοτικού Συμβουλίου  είχε επανειλημμένα εκφραστεί δημόσια αλλά  και στους  αρμόδιους φορείς. Η κατάσταση του κτιρίου τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί επικίνδυνη και μη αναστρέψιμη. Προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητας του. Ενημερωθήκαμε  ότι έγινε δεκτό το αίτημα και αναμένουμε εγγράφως την απόφαση του ΚΑΣ  για την καθαίρεση του κτιρίου».

Γιώργος  Καραμητσόπουλος: Δικαίωση της λογικής. Μια ολόκληρη περιοχή απαλλάσσεται από τον βραχνά

Στο θέμα αναφέρθηκε με ανακοίνωση του και ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών», Γιώργος Καραμητόπουλος.

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας να γίνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Αγρινίου για την πλήρη κατεδάφιση του ερειπωμένου και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία κτηρίου των καπναποθηκών Ηλιού” ανέφερε ο κ. Καραμητσόπουλος και συνέχισε:

“Η επιμονή μας ως «Συμμαχία Πολιτών» να θέτουμε ξανά και ξανά το θέμα, τόσο με δημόσιες παρεμβάσεις μας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως κάναμε και πριν λίγες μέρες, έως ότου πέτυχουμε την οριστική του λύση τελικά δικαιώθηκε αποδεικνύοντας ότι όταν αγωνίζεσαι για τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας στο τέλος πάντα νικάς.

Με την απόφαση αυτή μπαίνει ένα τέλος στο αίσθημα ανασφάλειας με το οποίο ζούσαν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι διερχόμενοι αλλά και στην ιδιόμορφη ομηρία όσων δραστηριοποιούνται σε αυτή την περιοχή.

Τα εύσημα ανήκουν στον Δήμαρχο Αγρινίου που δεν παράτησε το θέμα αλλά με επανειλημμένα αιτήματά του προσπάθησε για την τελική δικαίωση.

Μαζί με την ανακούφιση που η περιοχή απαλλάσσεται από τον βραχνά υπάρχει και η μελαγχολία που ένα ιστορικό κτήριο αφέθηκε εντελώς στη τύχη του για δεκαετίες και κατάντησε στο ερείπιο που είναι σήμερα, άκρως επικίνδυνο για την υγεία και ασφάλεια των πολιτών”.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ