Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑνυπότακτο Αγρίνιο: «Η αντιπολίτευση δεν συνδιοικεί μαζί σας, κ. Δήμαρχε»

Ανυπότακτο Αγρίνιο: «Η αντιπολίτευση δεν συνδιοικεί μαζί σας, κ. Δήμαρχε»

Η αντιπολίτευση δεν συνδιοικεί μαζί σας, κ. Δήμαρχε. Ούτε προτάσεις είναι υποχρεωμένη να κάνει, ούτε να συναινεί σε έργα, τα οποία άλλοι επιλέγουν για μας, όπως η πλειοψηφία των έργων που υλοποιούνται σήμερα στο Δήμο και τα οποία δεν προέκυψαν μέσα από κανέναν σχεδιασμό και καμία προτεραιοποίηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά μας επιβλήθηκαν ως αναγκαία και απαραίτητα, επειδή έπρεπε να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ευρωπαϊκών μονόδρομων χρηματοδότησης.

Τα παραπάνω αναφέρει το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» σε σχετική του ανακοίνωση με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση: 

“Η αντιπολίτευση δεν συνδιοικεί μαζί σας, κ. Δήμαρχε

Επειδή στο προχθεσινό συμβούλιο, ο Δήμαρχος των Αγρινιωτών, επιχείρησε την απαξίωση του συνόλου των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλουμε να του επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Στις δημοκρατίες, κ. Δήμαρχε, εκτός από τις συναινέσεις, υπάρχουν και οι αντιθέσεις, και οι δυναμικές αντιθέσεις, και οι συγκρούσεις, και οι αποχωρήσεις. Παραμένει δικαίωμα κάθε παράταξης η όποια επιλογή. Και η όποια επιλογή μιας παράταξης δεν δίνει το δικαίωμα σε κανένα να απαξιώνει το σύνολο της αντιπολίτευσης ενός οργάνου, επειδή έτσι αυτός το αντιλαμβάνεται.

Η αντιπολίτευση δεν συνδιοικεί μαζί σας, κ. Δήμαρχε. Ούτε προτάσεις είναι υποχρεωμένη να κάνει, ούτε να συναινεί σε έργα, τα οποία άλλοι επιλέγουν για μας, όπως η πλειοψηφία των έργων που υλοποιούνται σήμερα στο Δήμο και τα οποία δεν προέκυψαν μέσα από κανέναν σχεδιασμό και καμία προτεραιοποίηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αλλά μας επιβλήθηκαν ως αναγκαία και απαραίτητα, επειδή έπρεπε να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ευρωπαϊκών μονόδρομων χρηματοδότησης. Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε, ότι οι περίφημες αυτοδιοικητικές μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη» και του «Κλεισθένη» δημιούργησαν ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ κ.α.), με αποτέλεσμα να αντιμάχονται οι δήμοι μεταξύ τους, για το ποιος θα δει «χαΐρι και προκοπή».

Εάν επιθυμία μας ήταν να συνδιοικήσουμε τον γνωρίζαμε τον δρόμο. «Πεπατημένη», άλλωστε «η οδός» στο δήμο μας.

Το Ανυπότακτο Αγρίνιο, κ. Δήμαρχε, σε όλη την αυτοδιοικητική του διαδρομή στήριξε και υποστήριξε κάθε ζήτημα, που οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας επέβαλαν. Έφερε προτάσεις, διαμόρφωσε επιλογές, ακόμα κι αν δεν όφειλε να το κάνει, επειδή έκρινε ότι ήταν προς το συμφέρον της περιοχής και του Δήμου.

Τοποθετηθήκαμε, επίσης για κάθε ζήτημα που αφορούσε στις κεντρικές πολιτικές επιλογές όλων των κυβερνήσεων της περιόδου της αυτοδιοικητικής μας ύπαρξης, ανεξάρτητα από το αν αφορούσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής μας ή όχι.

Και το κάναμε αυτό κ. Δήμαρχε, γιατί θεωρούμε ότι ο Δήμος των Αγρινιωτών δεν είναι τοποθετημένος μέσα σε κάποια «θαυματουργή γυάλα», για να θαυμάζει τον «θαυματοποιό» της, κάθε φορά που αυτός βγάζει «λαγούς» από το «καπέλο» του.

Σε μια τέτοια θέση επιθυμείτε, άραγε, να δείτε την αντιπολίτευση αυτού του Δήμου;

Ο δήμος των Αγρινιωτών, κ. Δήμαρχε, είναι ένας Δήμος σε κρίση παρά το δικό σας «Agrinio Dream». Και είναι σε κρίση που οδηγεί σε μαρασμό από τις κυρίαρχες πολιτικές αυτής της χώρας, τις οποίες, αν τις αγνοήσουμε, όλο και περισσότερο αυτές θα γιγαντώνονται και θα απομυζούν κάθε ικμάδα ζωής που μας έχει απομείνει”.

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ