Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΑνησυχία και προβληματισμός για το Πρωτοδικείο Αγρινίου-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Ανησυχία και προβληματισμός για το Πρωτοδικείο Αγρινίου-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Έντονο προβληματισμός αλλά και ανησυχία για το μέλλον του Πρωτοδικείου Αγρινίου προκαλεί στην κοινωνία του Αγρινίου ο σχεδιασμός που προωθείται από το αρμόδιο υπουργείο μέσω του νέου δικαστικού χάρτη.

Μάλιστα ο Δήμος Αγρινίου καλεί πολίτες, συλλόγους και φορείς αύριο το πρωί στις 10.00 π.μ. να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Ειδικότερα οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου  θα λειτουργήσουν μέχρι τις 9.30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στις 10:00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.

«Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών. Είναι παράλογος και άδικος ο σχεδιασμός που προωθείται μέσω του νέου δικαστικού χάρτη. Είναι αδικία και μια τεράστια υποβάθμιση για το Αγρίνιο. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στη συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούμε, οι επαγγελματίες και οι φορείς της πόλης», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος τάσσονται το Επιμελητήριο Αγρινίου, ο Εμπορικός σύλλογος, η Ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, ο Παναιτωλικός και πολλοί ακόμη φορείς, συλλόγοι και ενώσεις.

Συγκεκριμένα σε σχετικές τους ανακοινώσεις αναφέρουν:  

“Καλούμε όλες τις συναδέλφους και όλους τους συναδέλφους εμπόρους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου με παρουσία φορέων και συλλόγων, για την επιχειρούμενη υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου, αύριο Τρίτη 30-1-2024 και ώρα 10:00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου”.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

“Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε όλη την περιφερειακή ενότητα από τις 9.30 π.μ. στις 30/01/2024 συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου Αγρινίου.”

Ένωση επαγγελματιών εστίασης αναψυχής ψυχαγωγίας Αγρινίου

“Την Τρίτη 30.01.24 συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου με παρουσία φορέων και συλλόγων, για την επιχειρούμενη υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου.
Καλούμε όλα τα καταστήματα εστίασης σε στάση εργασίας μεταξύ 10:00 – 11:00 και να παραβρεθούμε στο Δικαστικό μέγαρο ώστε να αντιταχθούμε σθεναρά σε μια ακόμα παρωδία που πλήττει την Πόλη μας. Η αδικία δεν πρέπει να γίνεται νόμος”.

Ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας

“Η κυβέρνηση στη προσπάθεια της να μειώσει τις θέσεις εργασίας και να αυτοματοποιήσει τις υπηρεσίες, δημιουργεί έναν νέο δικαστικό χάρτη με κεντρικά γραφεία πρωτοδικείων σε πρωτεύουσες νομών ανεξάρτητος πληθυσμού και καταλληλόλητας εγκαταστάσεων .

Η υποβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου σημαίνει αυτομάτως υποβάθμιση των δικηγορών, των συμπολιτών και γενικά της πόλης μας. Με ποια κριτήρια αποφασίζει η κυβέρνηση να απαξιώσει τη δικαιοσύνη καταργώντας το πρωτοδικείο Αγρινίου;

Τα επιχειρήματα του νομικού κόσμου της πόλης μας είναι ατράνταχτα και τα αιτήματα του πέρα από κάθε αμφιβολία δίκαια.
Σαν ομοσπονδία αντιστεκόμαστε στην οποιαδήποτε υποβάθμιση παροχών προς τους Αιτωλοακαρνάνες πολίτες και στηρίζουμε τον αγώνα του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου.”

Επιστολή Πιστιόλα σε Νικάκη για το Πρωτοδικείο

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το Πρωτοδικείο και την κινητοποίηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Πιστιόλας, εκφράζοντας την απόλυτη ταύτιση της παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» με τα όσα ο δικηγορικός κόσμος της πόλης υποστηρίζει, έστειλε την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο κ. Δημήτρη Νικάκη:

“Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Οι θέσεις μας ως δημοτική παράταξη είναι σαφείς και ταυτόσημες με αυτές που με τόση σαφήνεια έχετε επανειλημμένως εκφράσει. Στον αγώνα που με τόση συνέπεια δίνετε, θα πρέπει να μας θεωρείτε συμμάχους. Και σε κάθε περίπτωση, τόσο εγώ προσωπικά όσο και το σύνολο των μελών της παράταξης, είμαστε στη διάθεσή σας, έτοιμοι να ενώσουμε τη φωνή και τη δράση μας, όπου, όταν και όπως οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Οι όποιες αλλαγές προωθούνται στο δικαστικό χάρτη της χώρας δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την Αιτωλοακαρνανία και σίγουρα καμία μεταβολή δεν νοείται σε ότι αφορά το Πρωτοδικείο Αγρινίου.

Δεν πρόκειται για κάποιο συντεχνιακό θέμα, αλλά για ένα μείζον κοινωνικό πρωτίστως ζήτημα, το οποίο εκτείνεται από την ίδια τη λειτουργία και την απόδοση της Δικαιοσύνης έως την αξιοπρέπεια της πόλης.

Ως εκ τούτο, είναι αδιανόητο να δεχθούμε τα όσα φαίνεται να αποφασίζουν κάποιοι για λογαριασμό μας, αγνοώντας την ίδια την πραγματικότητα.

Κύριε πρόεδρε,

Εκτιμώ ότι η Επιτροπή (μέτωπο αγώνα) που πρόσφατα, κατόπιν και της δική σας συγκλονιστικής εισήγησης, αποφάσισε να συγκροτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου όταν συζήτησε τις διαφαινόμενες τότε εξελίξεις με το Εφετείο, θα πρέπει να συγκροτηθεί και να ενεργοποιηθεί σήμερα για το Πρωτοδικείο, με όσα μέλη πιστεύουν στο δίκαιο του αιτήματος και είναι διατεθειμένα να το αποδείξουν στην πράξη.

Τέλος, σας επισυνάπτω ένα κείμενο που η παράταξη θα δημοσιοποιήσει, όπου γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο Πρωτοδικείο, μέσω της οποίας αναδρομής καταρρίπτεται, θεωρώ, ακόμη και αυτό το επιχείρημα των «ιστορικών λόγων» που επικαλούνται όσοι επιθυμούν την κατάργηση του Πρωτοδικείου”.

# ΝΕΑ

  • Κάνε like στη σελίδα  neaait.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ