Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕνδιαφέρονταΈκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ναυπακτίας με 710.000 ευρώ

Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ναυπακτίας με 710.000 ευρώ

Με 710.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ναυπακτίας, από το Υπουργείο Εσωτερικών και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Μαΐου, τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτήσουν τρεις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου.

150.000 ευρώ θα χρηματοδοτήσουν την Β’ φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωσή του στις προβλεπόμενες προθεσμίες.

Τα υπόλοιπα χρήματα μαζί με ακόμη 150.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου, θα χρηματοδοτήσουν τη συνέχιση των πεζοδρομίων μετά τον Σκα, με στόχο να φθάσουν στο Ξηροπήγαδο, αλλά και την κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Θέρμου.

Γι αυτό τον λόγο εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 το έργο με τίτλο: «Κατασκευή πεζοδρομίων στην Π.Ε.Ο. 48 και στην οδό Θέρμου» με το ποσό των 710.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος δήλωσε:

«Δεν σταματάμε ούτε στιγμή. Είμαστε προσηλωμένοι στο έργο μας. Εκμεταλλευόμαστε κάθε χρηματοδότηση για να δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ναυπακτίας, μικρά και μεγάλα. Θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια σε δύο πολύ επικίνδυνους για τους πεζούς δρόμους, στους οποίους στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει θύματα. Επιπλέον εξασφαλίζουμε την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του πρώην Δήμου Ναυπάκτου. Ξεπερνάμε και σε αυτό το θέμα τις καθυστερήσεις του παρελθόντος, γιατί θεωρούμε τον πολεοδομικό σχεδιασμό βασικότατο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή.»

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ