Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΤοπικές ΕιδήσειςΕπίσκεψη Δέδε σε Ζευγαράκι & Κλεισούρα / Αποζημίωση για οικίες & επιχειρήσεις

Επίσκεψη Δέδε σε Ζευγαράκι & Κλεισούρα / Αποζημίωση για οικίες & επιχειρήσεις

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μετείχε εχθές σε σύσκεψη στο Ζευγαράκι παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, της Αντ. Χριστίνας Σταρακά και του Αντ. Γιάννη Λύτρα όπου ανακοινώθηκαν μέτρα για τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Αγρινίου.
Αμέσως μετά ο Γεν. Γραμματέας Υποδομών επισκέφθηκε το Κεράσοβο, την Συκιά, τα Κλεισορέματα όπου είχε την ευκαιρία να δει τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ακολούθησε σύσκεψη στο Μεσολόγγι παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα και Δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε σχετικά με την περιοδεία του κ. Δέδε και τις ανακοινώσεις του:
«Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες άκουσαν με ικανοποίηση τις ανακοινώσεις του κ. Δέδε για άμεση αποζημίωση με το ποσό των 5.000 ευρώ για τις οικίες και 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους καθώς επίσης και για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων μόνιμου χαρακτήρα στην περιοχή.
Οι σημερινές δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα αποτελούν ανακούφιση για τους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις την διαδικασία για την καταβολή της αποζημίωσης προκειμένου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να φθάσουν τα χρήματα στους δικαιούχους.
Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ζουν πλέον με τον φόβο των πλημμυρών. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας όπως και ο καθαρισμός των αγροτεμαχίων με γοργούς ρυθμούς όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο κ. Δέδες».

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ