Κορονοϊός: Αναστάτωση στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου. Συγκεκριμένα στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων δικηγόρος του Δ.Σ. Αθηνών ενημέρωσε στην δημόσια συνεδρίαση ότι συνεργάτες του βρέθηκαν θετικοί στον covid 19. Στη συνέχεια ο ίδιος μετέβη για το διαγνωστικό τεστ κορονοϊού στο νοσοκομείο του Αγρινίου, το οποίο βγήκε θετικό.

Μάλιστα σε ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου αναφέρεται στο περιστατικό και ζητά την εφαρμογή άμεσων μέτρων στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα ζητούν να κλείσουν οι δικαστικές υπηρεσίες του Αγρινίου για όσο απαιτείται να γίνει η απολύμανση σε όλους τους χώρους του δικαστικού μεγάρου και να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται.

Επίσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας ενημέρωσε ότι, μετά από το κρούσμα covid 19 στα δικαστήρια Αγρινίου, επικοινώνησε με τον Διευθυντή της ΔΑ Ακαρνανίας και ενημερώθηκε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί θα παραμείνουν στην οικία τους λαμβάνοντας οδηγίες απο τον ΕΟΔΥ για τις επόμενες ενέργειες τους.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη το δικαστικό μέγαρο Αγρινίου θα παραμείνει κλειστό για απολύμανση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικαστικών Υπαλλήλων Αγρινίου 

“Σήμερα 6-10-2020 στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων δικηγόρος του Δ.Σ. Αθηνών παραδέχθηκε στην δημόσια συνεδρίαση ότι συνεργάτες του βρέθηκαν θετικοί στον covid 19. Ο ίδιος μετέβη για το διαγνωστικό test στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Επειδή μέχρι τώρα, στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου έχουν ληφθεί κάποια μέτρα για την διασπορά του κορονοιού ζητάμε να κλείσουν οι δικαστικές υπηρεσίες του Αγρινίου για όσο απαιτείται, να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του δικαστικού μεγάρου και να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που απαιτούνται και τα οποία αναλύσαμε στο με αριθμό πρωτ. Δ.Υ./29-4-2020 έγγραφό μας το οποίο διαβιβάσαμε στην Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία έχει συσταθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος,  Γεράσιμος Μαλούσης & Ο Γενικός Γραμματέας,  Ιωάννης Καρανικόλας”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *