Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΗ Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού...

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου

Ανακοίνωση για το θέμα της αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου Αγρινίου εξέδωσε η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον Σταύρο Καμμένο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 η παράταξή μας , εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τις δράσεις της για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου. Η ανακοίνωση έφερε τον τίτλο  «Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρις ότου οι εξαγγελίες γίνουν πράξη».

Στην ανακοίνωση αυτή , με λεπτομέρειες περιγράφαμε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το παλαιό νοσοκομείο, το οποίο από τον Ιούλιο του 2013, παρέμεινε εγκαταλελειμένο στη φθορά του χρόνου και σε κάθε είδους λεηλασία.

΄Ηταν πλήρης η αδιαφορία από την κεντρική εξουσία αλλά κυρίως από την δημοτική αρχή, πρώην και νυν. Δεν γνώριζαν καν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου. Η παράταξή μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της  ανέλαβε πρωτοβουλίες. Ανέδειξε το θέμα ως κεντρικό για την πόλη. Πραγματοποίησε εκδηλώσεις –συνελεύσεις  στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου….. ΄Εθεσε επανειλημμένα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 11 Ιουνίου 2016 με αφορμή το μνημόσυνο που τελέστηκε στο εκκλησάκι του παλαιού νοσοκομείου εις μνήμην των ευεργετών ζεύγους Τσικνιά, και με πρωτοβουλία της παράταξής μας πραγματοποιήθηκε συζήτηση με την επιτροπή αγώνα των κατοίκων της περιοχής, στην οποία κλήθηκαν και συμμετείχαν και οι καθύλην αρμόδιοι για το θέμα, δηλαδή ο κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας , υποδιοικητής της6ης ΔΥΠΕ , και ο τότε διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μιχάλης. Στη συνάντηση αυτή ανακοινώθηκε ότι στις προθέσεις της πολιτείας ήταν να αξιοποιηθεί  το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, με σκοπό να εγκατασταθούν σε αυτό υπηρεσίες για την ψυχική υγεία, το ΕΚΑΒ , η σχολή νοσοκόμων , και να λειτουργήσει  στη νέα πτέρυγα ένα Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων της πόλης.

Παράλληλα αποφασίστηκε ο άμεσος καθαρισμός του χώρου εντός των κτιρίων του νοσοκομείου καθώς και του αύλειου χώρου, ο φωτισμός του χώρου κατά τις νυχτερινές ώρες , καθώς και η φύλαξή του από security , γεγονός  που έλαβε χώρα στο επόμενο εξάμηνο και είχε ως αποτέλεσμα  την καθαριότητα του χώρου και τον τερματισμό των φθορών και της λεηλασίας. Ζητήσαμε δε ως δημοτική παράταξη στο παλαιό νοσοκομείο να μεταφερθούν δημόσιες υπηρεσίες  (γραφεία ΙΚΑ κλπ), για τις οποίες το ετήσιο κόστος σε ενοίκια ανέρχεται στο ποσό των 1.200.000 €!!!!

Σε όλα τούτα, όχι απλά θεατές αλλά και αντίθετοι στην προσπάθειά μας και στην προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής στάθηκαν τόσο η νυν δημοτική αρχή, η οποία απουσίαζε από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις επιδεικτικά  (κατακρίθηκε μάλιστα γι αυτό από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της περιοχής μας), όσο και η μείζων αντιπολίτευση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας μεταπήδησαν στη γνωστή  «νέα» παράταξη. Εμείς όμως εκεί, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής παλεύαμε το ζήτημα, και επιτέλους κατορθώσαμε όχι μόνο  να δεσμευθεί το ποσό των 1.500.000 €από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , για την επισκευή και αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου  αλλά να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση  ώστε να ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ  τα απαραίτητα έργα. Γεγονός που δεν θα έχει ως αποτέλεσμα  μόνο την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου , αλλά και την αναζωογόνηση και ανάπτυξη μιας ολόκληρης περιοχής που έχει οδηγηθεί σε μαρασμό, με κλείσιμο επιχειρήσεων, απαξίωση περιουσιών και εγκατάλειψη.

Στην  ανακοίνωσή μας τότε είχαμε δηλώσει πως ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρις ότου οι εξαγγελίες γίνουν ΠΡΆΞΗ .

Σήμερα νιώθουμε δικαιωμένοι.

‘Οπως δικαιωμένοι νιώθουμε επειδή το 9ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής παρέμεινε ανοιχτό, πάλι μετά από κοινό αγώνα της παράταξής μας με τους κατοίκους της γειτονιάς και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. ΕΤΣΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.”

RELATED ARTICLES

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ