Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά με διεθνή πιστοποίηση

Διαθέσιμη από τον Μάιο θα είναι η πρώτη διεθνής πιστοποίηση, επιπέδου Α1 και Α2, της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας για υποψηφίους από όλο τον κόσμο.

Η πιστοποίηση

 • Παρουσιάστηκε την Τρίτη και φέρει το όνομα «LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG)».
 • Είναι ειδικά σχεδιασμένη για μελετητές και σπουδαστές.
 • Έχει στόχο να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για όσους επιθυμούν να ενσωματώσουν τα ιστορικά, πολιτικά και φιλοσοφικά ιδεώδη της Κλασσικής Αρχαιότητας στη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Η Αρχαία Ελληνική είναι παρούσα στις επιστήμες και αποτελεί κινητήρια δύναμη προς τον δρόμο του πολιτισμού και της δημοκρατίας», ανέφερε στον χαιρετισμό της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Επεσήμανε ότι τα Αρχαία έχουν εμπλουτίσει τις ξένες γλώσσες και την παγκόσμια επικοινωνία και σημείωσε ότι η αξία τους είναι «ανεκτίμητη».

«Η διεθνής πιστοποίηση αποτελεί παγκόσμια ευκαιρία για γνωριμία με τη γνώση της γλώσσας αυτής», κατέληξε η υφυπουργός.

Η απόφασή για δημιουργία της Πιστοποίησης της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Αποτελεί φόρο τιμής στη γλώσσα που κράτησε τον ελληνισμό ζωντανό στο πέρασμα των αιώνων, στη γλώσσα που κερδίζει αξία διεθνώς, που κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό στο εξωτερικό», επεσήμανε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης.

«Είναι η ελάχιστη συνεισφορά μιας ελληνικής εταιρείας που έγινε παγκόσμια δύναμη, διενεργώντας εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες, αλλά δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες της» είπε χαρακτηριστικά.

Έρευνα για τα Αρχαία Ελληνικά

Κατά την παρουσίαση της διεθνούς πιστοποίησης παρουσιάστηκε από τη γενική διευθύντρια της εταιρείας ερευνών Marc, Σοφία Τσιλιγιάννη, πανελλήνια έρευνα για τη σχέση των Ελλήνων με τα Αρχαία Ελληνικά.

Tα αποτελέσματά:

 • 81% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «τα αρχαία ελληνικά είναι απαραίτητα αν θέλει κανείς να μιλά σωστά ελληνικά.
 • 83% τα θεωρεί «χρήσιμα και στην καθημερινή ζωή, καθώς υπάρχουν πολλές φράσεις στα αρχαία ελληνικά που χρησιμοποιούμε».
 • 80% χαρακτηρίζουν αναγκαία τη διδασκαλία τους στα σχολεία, ωστόσο πιστεύουν ότι θα πρέπει να αλλάξει η μέθοδος της διδασκαλίας τους.

Δωρεάν η διενέργεια των εξετάσεων

Η πιστοποίηση LanguageCert Test of Classical Greek (LTCG) επιπέδου Α1 και Α2 θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική και διεθνή αγορά μέσα στο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εξεταστεί πιλοτικά με τη σύγχρονη μέθοδο της τηλε-επιτήρησης (online proctoring) περισσότεροι από 160 υποψήφιοι προερχόμενοι από Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία και Ουρουγουάη.

H πλειονότητα των υποψηφίων ήταν μαθητές:

 • 125 άτομα ήταν κάτω των 16 ετών
 • 35 άτομα άνω των 16 ετών.
 • 60% ήταν γυναίκες
 • 40% ήταν άνδρες.
 • 90 συμμετοχές αφορούσαν στο Α2 επίπεδο.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση που οδήγησε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, όλες οι εξετάσεις θα διενεργούνται δωρεάν, ως συνεισφορά της εταιρείας LanguageCert, (θυγατρική του Ομίλου PeopleCert) στον επετειακό εορτασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *