Η Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας καταγγέλλει “σεμινάρια διαλογισμού από αποκρυφιστική παραθρησκευτική ομάδα στο Αγρίνιο”

Μετά από επικοινωνία πολλών πιστών με την Ιερά Μητρόπολη, σχετικά με αφίσες και δημοσιεύσεις για σεμινάριο διαλογισμού που διοργανώνει ο Σύλλογος “Samael Lakhsmi” σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ, ανέθεσε στο γραφείο για θέματα αιρέσεων της Μητροπόλεως και την σχετική επιτροπή, να ενημερώσει τον πιστό λαό και όποιον άλλο το επιθυμεί για την συγκεκριμένη κίνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

“Παρουσιάζεται ως  Γνωστική Πολιτιστική Εταιρεία “Samael-Lakhsmi” και ως μία μη κερδοσκοπική οργάνωση της οποίας τα μέλη συγκεντρώνονται με σκοπό την Πρακτική, τον Διαλογισμό, και την Μελέτη των βιβλίων των Δασκάλων. Στην πραγματικότητα είναι μια παγκόσμια νεογνωστική αποκρυφιστική και παραθρησκευτική ομάδα με όλα εκείνα τα γνωρίσματα της νεοεποχήτικης σέκτας.

Κύριός  σκοπός τους η υπηρεσία προς την ανθρωπότητα μέσω της διάδοσης των Διδασκαλιών.  Αυτό πραγματώνεται μια σειρά από καθοδηγούμενες πρακτικές όπως, πρακτικές διαλογισμού, χαλάρωσης, ενεργοποίησης των μαγνητικών κέντρων του σώματος, πρακτικές για συνειδητό αστρικό ταξίδι και ρουνικές ασκήσεις για την αφύπνιση της συνείδησης.  Υποστηρίζουν πως η Γνώση διδάχτηκε σε εσωτερικές και φιλοσοφικές σχολές σ’ όλους τους αρχαίους πολιτισμούς. Δόθηκε στην ανθρωπότητα στην αρχαία Ινδία, Αίγυπτο, Κίνα, Περσία, Ελλάδα, Ρώμη, Μεξικό, κλπ..Η Γνώση υπάρχει στον Βουδισμό, Ταοϊσμό, Μωαμεθανισμό, Χριστιανισμό. Οι μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι της ανθρωπότητας όπως ο Χριστός, ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ερμής Τρισμέγιστος, ο Ζωροάστρης, ο Μωυσής, ο Μωάμεθ, ο Ντάντε, ο Κετζαλκοάτλ, ήταν Γνωστικοί, δηλαδή είχαν μια ανώτερη θεϊκή γνώση των μυστικών του Ανθρώπου και του Σύμπαντος.  Αυτοί οι σοφοί δάσκαλοι, έφεραν στον πλανήτη μας υπερβατική γνώση που βοηθά τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο του και του επιτρέπει να αναπτύξει όλες τις λανθάνουσες δυνατότητές του.

Κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ, (το όνομα του φέρει η οργάνωση) ,  ανέλαβε την αποστολή να αποκαλύψει αυτή την πρότερα κρυμμένη γνώση και να την παρουσιάσει  σ’ όλη την ανθρωπότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο, η Γνώση, η Χριστιανική εσωτερική γνώση που άφησε ο Ιησούς πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, παρουσιάζεται ξανά στον πλανήτη. Κυρίαρχη διδασκαλία του πως «ο δρόμος του ανθρώπου είναι μοναδικός και οι άλλοι δεν είναι παρά παράλληλες τροχιές, που μας εξυπηρετούν ή μας δυσχεραίνουν στην πορεία μας προς την Αυτοπραγμάτωση του Είναι».

Στα πλαίσια της θεωρίας αυτής κάθε συγκίνηση ή ευαισθησία προς τους άλλους, κάθε ένδειξη τρυφερότητας και ανθρωπιάς λογίζεται «Ταύτιση» και πρέπει να ξεπερνιέται, βυθίζοντας έτσι στην πραγματικότητα τον άνθρωπο σε ένα πέλαγος απέραντης μοναξιάς.

Η Οργάνωση συνεργάστηκε δυστυχώς με δημόσιους φορείς, με δημοτικές αρχές και πανεπιστημιακά ιδρύματα και «επιμόρφωσε» έλληνες πολίτες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, μέσω προγραμμάτων του Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).

Η Οργάνωση  κατόρθωσε να δημιουργήσει το προφίλ πολιτιστικού και επιμορφωτικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου. Έτσι ο αποκρυφισμός και η παραθρησκεία διοχετεύονται έντεχνα και αποτελεσματικά.

Άλλαξε και το όνομά της, αφού διασπάστηκε αρκετές φορές στα 30 τελευταία χρόνια.

Δεν λέγεται πια «Κέντρο Γνωστικής Ανθρωπολογίας». Ένα της παρακλάδι, που σήμερα διαλύθηκε κι αυτό, ονομαζόταν «Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση της Ελλάδας. Της Νέας Τάξης», ενώ λειτούργησε πριν κι επί αρκετά χρόνια με το όνομα: «Πανελλήνιο Κέντρο Γνωστικών Σπουδών». Και οι τρεις αυτές μορφές είχαν «Δάσκαλο» τον Κολομβιανό V. M. Ravolou, μαθητή του ιδρυτή Σαμαέλ Αούν Βεόρ.

Ο προσηλυτισμός γίνονταν συνήθως με εισαγωγικές διαλέξεις, άλλοτε σε χώρους της οργάνωσης, άλλοτε σε δημόσιους χώρους, όποτε η Οργάνωση  χρησιμοποιούσε τις ανυποψίαστες ή τις αδιάφορες, κατά περίπτωση, αρχές.

Σήμερα, οι Γνωστικοί αυτοί προωθούν τα πιστεύω τους διακινώντας το βιβλίο: «ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ. Ο Κόκκινος Πλανήτης». Σήμερα στη χώρα μας και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ομάδες νεογνωστικών με αρχηγούς διάφορους άλλους μαθητές του Σαμαέλ και συχνά με βασικές διαφορές στον τρόπο εφαρμογής της διδασκαλίας. Κάποιες απ’ αυτές είναι: η «Γνωστική Πολιτιστική Εταιρεία Samael-Lakhsmi”», με δάσκαλο τον Λάκσμι (Lakshmi), από Χιλή.

Η Ιερά Μητρόπολη προτρέπει τα πιστά μέλη της Εκκλησίας και γενικότερα τους πολίτες της περιοχής, να μην συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις παραθρησκευτικών ομάδων και σεκτών που κρύβονται πίσω από ΜΚΟ ή πολιτιστικούς συλλόγους εμφανιζόμενοι ,ως προβατόσχημοι  λύκοι , διότι κινδυνεύει η πνευματική και ψυχική τους υπόσταση. Αξίζει κάποιος να διαβάσει την επιστολή του πρώην μέλους αυτής της παραθρησκευτικής ομάδας Γιώργου Καραϊσαρίδη με τίτλο ¨Υπήρξα αρχηγός των γνωστικών¨ Αθήνα 2013, στο διαδίκτυο,  για να συναισθανθεί τον κίνδυνο που διατρέχει όποιος από ενδιαφέρον σε κάτι ¨νέο¨ επιχειρήσει να διεισδύσει στην γνωστική ομάδα που παραδίδει τα σεμινάρια, αυτή την περίοδο στην πόλη του Αγρινίου, ανενόχλητη.

Ο μόνος δρόμος για τον φωτισμό του νου και την Σωτηρία, είναι η Ορθόδοξη Πνευματικότητα ΄0πως αυθεντικά διδάσκεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Στείλτε τα παιδιά σας στα κατηχητικά, ώστε να ξεφύγουν από κακοτοπιές και καταστροφές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *