Κοινωνικό μέρισμα: Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί τον Δεκέμβριο

Σημαντικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου.

Παράλληλα επιτέθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας την πως για προεκλογικούς λόγους έδωσε το κοινωνικό μέρισμα πριν τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, αντί τον Δεκέμβριο του 2019. Έτσι όπως τόνισε «Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι το ποσό του φετινού μερίσματος έχει καταβληθεί».

Στην συνέχεια υπογράμμισε πως «Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σοβαρότητα και χωρίς συνθήματα». Παρ’ όλα αυτά όμως ο κ. Σταϊκούρας άφησε ένα «παράθυρο ανοικτό» ότι μπορεί να δοθεί τελικά κοινωνικό μέρισμα και τον Δεκέμβρη. Αν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, τότε προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Το κοινωνικό μέρισμα ήταν ένα βοήθημα το οποίo ξεκίνησε να χορηγεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα Χριστούγεννα του 2017 καθώς η κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου διέθετε το υπερπλεόνασμα για την στήριξη των αδυνάτων.

Όπως είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα είχε ανακοινώσει από πέρσι στη ΔΕΘ, φέτος, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές (κάτι που δεν κατάφερε), δεν θα έδινε κοινωνικό μέρισμα αλλά το υπερπλεόνασμα θα έπαιρνε μορφή μόνιμων φοροελαφρύνσεων.

Παρόλο που η τωρινή κυβέρνηση είχε αρνηθεί την πιθανότητα να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου, εντούτις ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: Dikaiologitika News

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *