Η Τιμισοάρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021

Περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να υποδεχθεί το 2021, χρονιά κατά την οποία θα φέρει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η ρουμανική πόλη Τιμισοάρα, “που χαρακτηρίζεται από πολυπολιτισμικότητα”, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τουριστικής αγοράς, που ήδη προετοιμάζουν ειδικά πακέτα προσφορών για όσους επιθυμουν να γνωρίσουν την πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η ρουμανική επανάσταση το 1989 και είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τους ένα εκατομμύριο επισκέπτες, οι 800.000 αναμένεται να κάνουν από μία έως και τρεις διανυκτερεύσεις και οι υπόλοιποι 200.000 μία διανυκτέρευση ή καμία. Πέρυσι, περίπου 350.000 επισκέπτες “ανακάλυψαν” την Τιμισοάρα, ανακοίνωσε  ο Οργανισμός Τουρισμού  της πόλης, επισημαίνοντας ότι η προώθηση της Τιμισοάρα ως προορισμού εντάθηκε, καθώς η πόλη θα κρατά τα “σκήπτρα” της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Σε περίπτωση που ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών επιτευχθεί, τότε το ποσοστό της αύξησης θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο της διοργάνωσης έτος, δηλαδή το 2020, τονίζουν οι τουριστικοί πράκτορες. Επισημαίνουν, επίσης, ότι, ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών δεν είναι ακατόρθωτος, αφού η πόλη θα βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας εκατομμυρίων κατοίκων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Περισσότερες από 700 εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις οπτικοακουστικού υλικού, μεγάλες θεατρικές παραγωγές, διάσημοι καλλιτέχνες, θα δώσουν δυναμικό “παρών” στην Τιμισοάρα για να γιορτάσουν τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *