Με όρους η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Θέρμου

Την Παρασκευή 1 Μαΐου δεν θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά Θέρμου λόγω αργίας και αδυναμίας καθαρισμού των χώρων

Με την 89/28-04-2020 Απόφαση του Δημάρχου Θέρμου αίρεται η αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Θέρμου, λόγω της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19.

Παράλληλα, για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε ισχύ οι διατάξεις για αποφυγή συγχρωτισμού, η Λαϊκή Αγορά θα λειτουργεί με τους εξής όρους:

  • Θα συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο παραγωγοί και επαγγελματίες προϊόντων πρωτογενούς τομέα, λόγω αποφυγής συγχρωτισμού, για την πώληση μόνο νωπών προϊόντων γης και θαλάσσης όπως και φυτών, βάσει της άδειας κάθε συμμετέχοντα, και τηρώντας όλους τους κανόνες, όπως αναφέρονται στη σχετική νομοθεσία μέχρι νεωτέρας.
  • Ορίζεται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα και οι πάγκοι θα τοποθετούνται μόνο στη μία πλευρά του δρόμου.
  • Απαιτείται η χρήση γαντιών και αντισηπτικών από τους παραγωγούς και επαγγελματίες – εκθέτες. Σε κάθε εκθετήριο, υπ’ ευθύνη των παραγωγών και των επαγγελματιών, θα πρέπει να υπάρχουν αλκοολούχο απολυμαντικό υγρό χεριών και γάντια μιας χρήσεως.

Οι παραγωγοί και επαγγελματίες οφείλουν να φέρουν μάσκα, την οποία θα χρησιμοποιούν καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας των λαϊκών αγορών και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι Π.Ν.Π. οι οποίες προσδιορίζουν τα μέτρα αντιμετώπισης διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

  • Απαιτείται η τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού μεταξύ εκθετών και καταναλωτών.
  • Απαγορεύεται η πώληση στις υπαίθριες αγορές των βιομηχανικών ειδών της κατηγορίας Ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 17 του ν. 4497/2017, εκτός των ειδών ατομικής καθαριότητας και οικιακής φροντίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *