Μεσολόγγι: Συντονισμός ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Κώστας Λύρος: Πυρασφάλεια και προστασία για τους πολίτες, τις περιουσίες τους, τα Μνημεία & τους αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου

Ενόψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος κάλεσε σε σύσκεψη  το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, όπου αποφασίσθηκαν άμεσες ενέργειες και δράσεις, με σκοπό τον συντονισμό των υπηρεσιών μεταξύ τους, αλλά και την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος μιλώντας για την κρισιμότητα της αντιπυρικής προστασίας η οποία εντείνεται ακόμη περισσότερο από την γενικευμένη υγειονομική κρίση, σημείωσε πως οι άξονες προτεραιότητας περιλαμβάνουν την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των Μνημείων και των Αρχαιολογικών χώρων. Επεσήμανε ακόμα ότι ο Δήμος, σε όλη του την έκταση περιλαμβάνει πλήθος σημείων επικινδυνότητας και απαιτείται η ιδιαίτερη προσοχή όλων.

Η επικαιροποίηση αυτών των σημείων, η επισήμανσή τους και η «χαρτογράφηση» των υποδομών που θα διευκολύνουν τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, είναι απαραίτητη, σημείωσε ο Δήμαρχος Ι., συμπεριλαμβανομένων των άμεσων κι ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στην αγροτική και επαρχιακή οδοποιία με διανοίξεις δρόμων πρόσβασης.

Ένα από τα σημεία στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα ήταν αυτό της ενεργοποίησης ομάδων εθελοντών, για τις οποίες όπως είπε ο κ. Λύρος, ο Δήμος είναι έτοιμος να συγκροτήσει αλλά και καλύψει τις βασικές ανάγκες υποδομών υποστήριξής τους.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι:

  • Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας Χριστόφορος Μπόκας
  • Αντιδήμαρχος Νίκος Καραπάνος
  • Πρόεδρος ΔΕΥΑΜ Γ. Λαγούδης
  • Διοικητής Π.Υ. Μεσολογγίου Ν. Παπαθανάσης και ο Υπ/της Δ. Γκαναβίας
  • Υπ/της του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Δ. Πλούμης
  • Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλ/νίας Ν. Νικολόπουλος
  • Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Χαρ. Κιρκινέζος
  • επικεφαλής Εθελοντικής Ομάδας ‘Έρευνας Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου Δ. Τσιρόγλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *