Νέα σύσκεψη στο Ζευγαράκι για την καθυστέρηση των αποζημιώσεων

Αγωνία και για τους πλημμυροπαθείς μαθητές των πανελλαδικών

Προχθές Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας πολιτών με το προεδρείο της Δ.Κ. Ζευγαρακίου ούτως ώστε να εκθέσουν τα έντονα παράπονά τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση αποζημιώσεων, καθώς και προβλήματα που παραμένουν εδώ και 5 μήνες από τις καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017.

Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκε να επαναληφθεί η συνάντηση για την επόμενη Κυριακή 29/4 και ώρα 10.30 σε ανοιχτή συζήτηση παρουσία όλων των κατοίκων και να προσκληθούν για να παραβρεθούν από Περιφέρεια και Δήμο Αγρινίου, ώστε να δοθούν απαντήσεις. για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και τα προβλήματα της περιοχής.

Επίσης  οι κάτοικοι  αναμένουν  διευκρινιστική εγκύκλιο   για  τους τελειόφοιτους  μαθητές του Ζευγαρακίου που μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του νόμου 4521/18 και να πετύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων), μέσα από την καθιέρωση ειδικού ποσοστού, κάτι που ισχύει σε άλλες περιοχές.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Νόμο 4521/18 άρθρο 138, όσοι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ περιοχών που πλήττονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εξαιτίας φυσικών καταστροφών, όπως ιδίως από καταστροφικούς σεισμούς και πλημμύρες, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές.

Πηγή: agriniosite

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *