Πανεπιστήμιο Πατρών: Εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Με αυξημένη πλειοψηφία η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθμ 187/27.5.2021 συνεδρίασή της ψήφισε επί των προτάσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, δίνοντας τη σύμφωνη γνώμη της περί αναδιάρθρωσης και μεταφοράς  των Τμημάτων (πρώην ΤΕΙ) κατόπιν σχετικής εισηγήσεως  του Πρυτάνεως Καθηγητή Χρήστου Μπούρα, στα ακόλουθα:

 1. Εγκρίνει την πρόταση αναδιάρθρωσης της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία, μετά τις προτεινόμενες μεταβολές, θα απαρτίζεται από τα Τμήματα:
  Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών, με έδρα το Μεσολόγγι
  Γεωπονίας, με έδρα το Μεσολόγγι
  Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με έδρα το Αγρίνιο
  Αειφορικής Γεωργίας, με έδρα το Αγρίνιο
 2. Προτείνει, αναφορικά με το Τμήμα Μουσειολογίας και το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας, την απορρόφηση του Τμήματος Μουσειολογίας από το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας με ταυτόχρονη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας στην Πάτρα3
 3. Εγκρίνει την πρόταση μεταφοράς της έδρας του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα

Σχετικά με την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου εξέφρασε ισχυρή άποψη για εξετάσεις εξ αποστάσεως, αλλά η τελική απόφαση όπως προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των τμημάτων. Επίσης ενέκρινε τον νέο Οργανισμό του Πανεπιστημίου, μετά την έγκριση του οποίου από το Υπουργείο θα μπορούν να ξεκινήσουν οι κρίσεις του προσωπικού για θέσεις ευθύνης, οι οποίες έχουν να γίνουν για πάνω από μία δεκαετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *