Στους δρόμους του Αγρινίου οι συνταξιούχοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων του νομού Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο, δίπλα στο Δημαρχείο. Να σημειωθεί ότι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν πραγματοποιηθεί και σε Αμφιλοχία, Μεσολόγγι & Καινούργιο.

Όπως τονίζουν οι συνταξιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς έχουν υποστεί αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις τους και δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συντηρηθούν οικονομικά.

Την έναρξη των ομιλιών έκανε ο  Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Δημητρουλής. Επίσης στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ καθώς και εκπρόσωποι  των υπόλοιπων σωματείων. Τέλος μετά το πέρας της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αγρινίου

Αιτήματα των συνταξιούχων

– Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.

– Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

– Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων.

– Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

-Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *