Βαρύ πρόστιμο στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ για μονάδα στη Βόνιτσα

«Βρέχει» πρόστιμα και σε επιχειρήσεις σε Βόνιτσα & Μεσολόγγι

Βαρύ πρόστιμο στην κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ επιβλήθηκε από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Συγκεκριμένα  το πρόστιμο ανέρχεται στο ποσό των 15.960,00€ και επιβλήθηκε διότι η εταιρεία δεν διαθέτει έγκριση εγκατάστασης και  άδεια λειτουργίας κατά παράβαση του σχετικού νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την επιβολή του εν λόγω προστίμου είχε δοθεί στην εταιρεία εγγράφως διορία 20 ημερών ούτως ώστε να απαντήσει γραπτώς και να εκφράσει τις απόψεις της κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η εταιρεία AKTΩΡ Α.Τ.Ε είναι ανάδοχος σε τμήμα του έργου κατασκευής της  οδικής σύνδεσης Ακτίου με Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου που αφορά μονάδα  παραγωγής σκυροδέματος, παραγωγής ασφαλτομίγματος, διαμόρφωσης σιδηρού οπλισμού, κοπής και τελικής επεξεργασίας λίθων (σπαστηροτριβείου), επισκευής μηχανημάτων . Η μονάδα αυτή είναι εγκατεστημένη στο 4ο χλμ Ε.Ο. Βόνιτσας-Παλαίρου, Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, ΠΕ Αιτωλ/νίας.

Πρόστιμα και σε επιχειρήσεις στη Βόνιτσα και στο Μεσολόγγι

Πρόστιμα επίσης επιβλήθηκαν και σε επιχειρήσεις της Βόνιτσας και του Μεσολογγίου.

Έτσι σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από Κλιμάκιο Ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου, σε Μίνι Μάρκετ στην περιοχή της Βόνιτσας, διαπιστώθηκε να μην έχουν αναρτηθεί πινακίδες με τις προβλεπόμενες ενδείξεις (τιμή-ποιότητα-προέλευση κλπ) για την ορθή έγκυρη & έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών στα είδη μαναβικής με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 1.000€.

Το ίδιο κλιμάκιο επίσης υπέβαλε πρόστιμο 1.000€ σε Μίνι Μάρκετ – Αρτοποιείο στο Μοναστηράκι Βόνιτσας αφού μετά από τον σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε να μην έχουν αναρτηθεί πινακίδες με τις προβλεπόμενες ενδείξεις (τιμή-ποιότητα-προέλευση κλπ) για την ορθή έγκυρη & έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών στα είδη αρτοποιείας- ζαχαροπλαστικής.

Πρόστιμο 1.500€ υπεβλήθη και σε ιδιοκτήτη αρτοποιείου στη Βόνιτσα αφού διαπιστώθηκε να διακινεί προϊόντα αρτοποιείας ( ψωμί- κουλούρια- τυρόπιτες-κρουασάν), χωρίς να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα παραστατικά που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις του Υπ. Οικονομικών (Δελτίο-Αποστολής-Τιμολόγια).

Τέλος στο Μεσολόγγι υπεβλήθη πρόστιμο 1.500€ σε Επιχείρηση  Καφέ-Σνάκ Μπάρ, αφού σύμφωνα με κλιμάκιο ελεγκτών τμήματος προληπτικών ελέγχων Τρίπολης, διαπιστώθηκε να μην έχει ως όφειλε τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα (ΡΟS).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *