Συμμαχία Πολιτών: Υπέβαλλε ο Δήμος Αγρινίου πρόταση για την αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων;

Πριν λίγες μέρες, τελείωσε η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων από τους Δήμους για ένταξη έργων στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας». Η περίοδος υποβολής ήταν από 16/1/2018 έως 15/1/2019.

Το Πρόγραμμα απευθύνονταν στους Δήμους όλης της χώρας και στόχευε στην ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Με την κατάλληλη διαμόρφωση των κτιρίων, την επανάχρησή τους και την λειτουργική τους επανένταξη στον ιστό της πόλης, μπορούσε να συμβάλει άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών.

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ και λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος από τους Δήμους αυξήθηκε στα 90 εκατομμύρια.

Η μέγιστη χρηματοδότηση ήταν 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανά πρόταση και έως 100%, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης.

Με αφορμή λοιπόν την λήξη του προγράμματος η Συμμαχία Πολιτών και ο Γιώργος Καραμητσόπουλος τονίζει ότι ήδη δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα το έχουν αξιοποιήσει και έχουν χρηματοδοτηθεί. Και για το λόγο αυτό, ρωτά «Επειδή καμιά ευκαιρία χρηματοδότησης δεν πρέπει να χάνεται, ειδικά σήμερα, εύλογο είναι το ερώτημα προς τον Δήμαρχο Αγρινίου. Υπέβαλε ο Δήμος μας πρόταση για ένταξη έργου στο πρόγραμμα αυτό και αν όχι γιατί; Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *