Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Τα νέα σχέδια αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών για σεισμούς και δασικές πυρκαγιές θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 28 Απριλίου και ώρα 15.00, με τηλεδιάσκεψη, λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19.

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, με εισήγηση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη, θα αναλυθούν τα τροποποιημένα σχέδια αντιμετώπισης με τις κωδικές ονομασίες «Εγκέλαδος» και «Ιόλαος», όπως αυτά προέκυψαν έπειτα από τις νεότερες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης θα αναπτύξει την πρόταση κατάρτισης του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί η χρήση και ο καθορισμός λειτουργίας των χώρων του κτιρίου Χρυσόγελου, ιδιοκτησίας Π.Δ.Ε. / Π.Ε. Αιτωλ/νίας, καθώς και η έγκριση κανονισμού χρήσης & λειτουργίας αιθουσών του.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Επερώτηση: Συζήτηση της 05/2020 Επερώτησης του περιφερειακού συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Σκιαδαρέση Σπυρίδωνα «σχετικά με προμήθεια Υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας στους Ιατρικούς Συλλόγους της Π.Δ.Ε.».

Επερώτηση: Συζήτηση της 06/2020 Επερώτησης του περιφερειακού συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Χαροκόπου Αντωνίου «σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”».

  1. Έγκριση πρότασης κατάρτισης του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2020. (εισηγητής: Περιφερειάρχης Φαρμάκης Νεκτάριος)
  2. Έγκριση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2020 με κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με την συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης». (εισηγητής: Περιφερειάρχης Φαρμάκης Ν.)
  3. Τροποποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών & Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών της Περιφέρειας για το 2020, μετά την 1η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου από τη Γ.Γ.Π.Π το Φεβρουάριο 2020 με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης» (Περιφερειάρχης Φαρμάκης Ν.)
  4. Έγκριση χρήσης & καθορισμού λειτουργίας των χώρων του κτιρίου ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΥ, ιδιοκτησίας Π.Δ.Ε. / Π.Ε. Αιτωλ/νίας, καθώς και έγκριση κανονισμού χρήσης & λειτουργίας αιθουσών του. (εισηγήτρια: Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Σαλμά Μαρία)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *