Επιμελητηριακές Εκλογές

Οι υποψήφιοι

με το συνδυασμό Τσιχριτζή

στην ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωτική Επιμελητηριακή Δράση» Παναγιώτης Τσιχριτζής συναντήθηκε εχθές στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου με ένα μεγάλο τμήμα των Υποψηφίων του που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή Μεσολογγίου καθώς και στην περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Οι υποψήφιοι των ως άνω περιοχών ανά Τμήμα έχουν ως κάτωθι:

Τμήμα Εμπορίου

 • Βασίλειος Σπυρόπουλος

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Εμπόριο Ζωοτροφών-Πτηνοτροφών-Ιχθυοτροφών, Πρόεδρος Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

 • Κωνσταντίνος Πασιόπουλος

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Εμπόριο ποτών & αναψυκτικών, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Αν. Οικονομικός Επόπτης Ομοσπονδίας Εμπόρων Πελοποννήσου & ΝΔ Ελλάδος, ΓΓ Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου.

 • Δημήτριος Καλαβρουζιώτης

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Εμπόριο Σιδηρικών – Χρωμάτων – Εργαλείων.

  Τμήμα υπηρεσιών

 • Περσεφόνη Μελαχρή (Φώνη)

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Εστιατόριο «Το Αρχοντικό» – Bistro

 • Παπαευθυμίου Δημήτριος

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Υδραυλικές εγκαταστάσεις, Γραμματέας Συλλόγου Υδραυλικών Ι.Π. Μεσολογγίου

 • Νικόλαος Σουλές

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Καφετέρια

  Τμήμα μεταποίησης

 • Ιωάννης Χουλιάρας

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Μεταλλικές Κατασκευές – Σύμμεικτες Κατασκευές – Γερανογέφυρες

 • Ζαχαρίας Νικολογιάννης

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Βιομηχανία Σωληνουργίας – Μεταλλικών Κατασκευών

 • Ανδρέας Παναγάκης

  Αντικείμενο δραστηριότητας: ΣΑΩ-Ιχθυοκαλλιέργειες

  Τμήμα μεταφορών – τουρισμού

 • Διονυσία Τόντου (Ντενίς)

  Αντικείμενο δραστηριότητας: Τουριστική Επιχείρηση Οδικών Μεταφορών


  Περί επιμελητηριακής δεοντολογίας

  Με αφορμή ανακοινώσεων σχετικά με την απόφαση για κάλπες σε συνολικά 5 πόλεις του νομού 4 συν το Αγρίνιο) ώστε να μπορούν να ψηφήσουν τα μέλη – κάτι που δεν εφαρμόστηκε στις προηγούμενες εκλογές, με αποτέλεσμα η χαμηλή συμμετοχή στην τότε εκλογική διαδικασία- ο υποψήφιος πρόεδρος και επικεφαλής του Συνδυασμού «Επιμελητηριακή ανανέωση» Γεώργος Σωτηρόπουλος, με ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

  «Αν δεν έχει γίνει αντιληπτό από κάποιους, η διαδικασία των Εκλογών στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είναι πλέον στην δικαιοδοσία της Εκλογικής Επιτροπής η οποία πρέπει να φροντίσει, εκτός των άλλων, και να μην βγαίνουν ανακοινώσεις παραταξιακού χαρακτήρα από τα ίδια τα γραφεία του θεσμού.

  Είναι οξύμωρο να επικαλούνται την επιμελητηριακή δεοντολογία όσοι δημοσιοποιούν ανακοινώσεις από το e-mail του Επιμελητηρίου, ακόμη και μετά την (προ)χθεσινή τελευταία συνεδρίαση του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

  Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να δημοσιοποιήσουμε -το πάνω από ένα μήνα- πρωτοκολλημένο αίτημά μας για κάλπες και σε άλλες πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, πλην του Αγρινίου.

  Το θετικό για τον επιχειρηματικό κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας είναι πως σύντομα θα υπάρξει ανατροπή σε ένα σύστημα τριάντα ετών στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας».

  Γιώργος Σωτηρόπουλος:

  Οι 11 πρώτες δεσμεύσεις

  για Διαφάνεια, Οικονομικά , Διαχείριση

  & πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

  Ο Συνδυασμός «Επιμελητηριακή Ανανέωση»δεσμεύεται για τις παρακάτω άμεσες ενέργειες στην διαχείριση των πόρων του Επιμελητηρίου, την Διαφάνεια των Οικονομικών του και την διαμόρφωση ευνοϊκότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος στον νομό μας:

  1.    Σύμφωνα με το άρθρο 10Α του νόμου 3861/2014 όλα τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου πρέπει να δημοσιεύουν αναλυτικά τα στοιχεία του προϋπολογισμού τους στην ιστοσελίδα τους και στο πρόγραμμα «Διαύγεια».

  Ρητά λοιπόν δεσμευόμαστε για ανάρτηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ανά μήνα με άμεσο στόχο την πραγματική διαφάνεια και τον ουσιαστικό έλεγχο στα Οικονομικά του Επιμελητηρίου.

  2.    Δεσμευόμαστε, για δραστικό περιορισμό δαπανών του προϋπολογισμού που δεν έχουν καμία ουσιαστική ανταπόδοση στον επιχειρηματικό κόσμο και αντίστοιχη μείωση στην ετήσια συνδρομή που καλούνται σήμερα να καταβάλουν τα μέλη μας.

  3.    Διερεύνηση της δυνατότητας κατάργησης της διπλής εισφοράς που επιβάλλεται σε επαγγελματίες οι όποιοι, λόγω της επιστημονικής τους ιδιότητας και της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, καταβάλλουν άνω της μιας εισφοράς, όπως για παράδειγμα οι οικονομολόγοι.

  4.    Όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα για δωρεάν πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν την τοπική αγορά ή άλλες χρήσιμες πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες στο Επιμελητήριο και δεν αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

  5.    Ίδρυση Τράπεζας Πληροφοριών με τοπικές κλαδικές οικονομικές μελέτες, στοιχεία και έρευνες, που θα διευκολύνουν επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν ή ήδη δραστηριοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία.

  6.    Δημιουργία ειδικού τμήματος διαρκούς και ουσιαστικής προώθησης, καθώς και διευκόλυνσης της γυναίκειας επιχειρηματικότητας.

  7.    Ίδρυση, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, τμήματος διασύνδεσης των αναγκών σε στελεχιακό δυναμικό των τοπικών επιχειρήσεων με νέους επιστήμονες και στελέχη του νομού μας, για να κρατήσουμε τους νέους ικανούς και καταρτισμένους στον τόπο μας.

  8.    Δημιουργία «Τμήματος Αγροτών» για την προώθηση του νέου μοντέλου του Παραγωγού-Επιχειρηματία αγρότη.

  9.    Καθιέρωση ανοιχτής τηλεφωνικής γραμμής, όπου θα δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνεί ο επιχειρηματίας για προβλήματα και προτάσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν την επιχείρηση του και διαχειρίζεται ή διεκπεραιώνει το Επιμελητήριο.

  10.    Ουσιαστική ενίσχυση και ποιοτική αναβάθμιση του τμήματος προώθησης της εξωστρέφειας, με στόχο οι τοπικές επιχειρήσεις νέες και υφιστάμενες, να μπορούν με εύκολο και πρακτικό τρόπο να εισάγουν τεχνογνωσία και να εξάγουν προϊόν.

  11.    Τέλος, δεσμευόμαστε για την ανάληψη ενεργού και πρακτικού ρόλου συντονισμού, όλων των θεσμών που εμπλέκονται στην επιχειρηματική δράση, προκειμένου να αντιμετωπίζονται ζητήματα, που βλάπτουν θεσμικά και λειτουργικά την επιχειρηματικότητα του νομού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *