Υπουργείο Υποδομών: Θετική η πρώτη απάντηση της ΕΕ για τον «πολύπαθο» οδικό άξονα Πάτρας-Πύργου

Η πρώτη επίσημη θετική απάντηση από την ΕΕ για τον «πολύπαθο» οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου έφτασε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η DG GROW (Γενική Διεύθυνση για την Εσωτερική Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απεφάνθη ότι η εκ νέου ενσωμάτωση του έργου Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο.

Έτσι, έδωσε το «πράσινο φως» στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στο επόμενο και τελικό βήμα της διαδικασίας, που είναι η γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει το έργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου, γιατί σύντομα η θετική γνώμη της ΕΕ και στα θέματα ανταγωνισμού, θα επιτρέψει την έναρξη του έργου.

“Χωρίς μεγάλα λόγια, το υπουργείο προχωρά στο σχεδιασμό του, ώστε το 2024 να έχει ολοκληρωθεί το έργο και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσουν ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας, που θα ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο με ασφάλεια» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *